مشاوره رایگان22522540 -021

مشتاقــــ شنیدنــــ صدایـــ شما هستیمـــ ...

خدمات ساوا را می توانید از این قسمت انتخاب کنید. بخاطر داشته باشید که با انتخاب هر کدام از گزینه های بالا، ما تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات شما انجام خواهیم داد.

بانک قوانین

دیکشنری حقوقی

ترمینولوژی حقوقی

مراحل درخواست طلاق خارج از کشور

درخواست طلاق خارج از کشور به چه صورت است؟ طلاق توافقی خارج از کشور چگونه انجام می شود؟ در مورد دعاوی خانوادگی خصوصاً طلاق اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور صلاحیت محاکم و نحوه رسیدگی طبق ماده 14 قانون جدید حمایت خانواده با توجه به محل اقامت زوجین و شرایط آن ها متفاوت است.

image

مراحل درخواست طلاق خارج از کشور به چه صورت است؟ طلاق توافقی خارج از کشور چگونه انجام می شود؟ در مورد دعاوی خانوادگی خصوصاً طلاق اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور صلاحیت محاکم و نحوه رسیدگی طبق ماده 14 قانون جدید حمایت خانواده با توجه به محل اقامت زوجین و شرایط آن ها متفاوت است.

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور بدون حضور در هیچ مرحله ای

طلاق ایرانیان خارج از کشور یکی از مهم ترین دغدغه های ایرانیان خارج از کشور هست چرا که نمی دانند برای جدایی از همسرشان باید پیرو قوانین کدام کشور باشند؟

بهتر است بدانیم که قوانین مربوط به خانواده هر کشور برای شهروندانش در هر حالتی معتبر است و افراد در هر کشوری که سکونت دارند باید مطیع قوانین کشور خود باشند. بنابراین اتباع ایرانی که در کشورهای خارجی زندگی می کنند و برای حل کردن دعاوی خانوادگی دچار مشکل شده اند، باید طبق قوانین ایران به حل دعاوی خود بپردازند چرا که تابع این قوانین هستند.

به طور مثال اگر آقا و خانمی که سال هاست در یک کشور دیگر زندگی می کنند و طبق قوانین آن کشور از هم طلاق گرفته اند، موظف هستند که وضعیت ازدواج ایرانی خود را هم تعیین و تکلیف نمایند و در چارچوب قضایی ایران هم طلاق خود را ثبت و صیغه طلاق را جاری نمایند.

با توجه به عدم امکان حضور بلند مدت هموطنان مقیم خارج از کشور در ایران برای پیگیری روند پرونده و عدم آشنایی با روال مراجع قضایی و دادگاه ها، داشتن وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور یک راه حل بسیار مناسب برای ثبت طلاق در ایران است.
دقت داشته باشید که وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور، باید هم در حوزه حقوقی خانواده متخصص باشد و هم در زمینه اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور به وکیل، تخصص داشته باشد.

با توجه به پیچیدگی موجود در هر قسمت، وکیل باید تجربه کافی در وکالت پرونده های طلاق ایرانیان خارج از کشور داشته باشد. در صورتی که وکلای ساوا اپ، وکیل پرونده شما باشند، جلسات شما با وکلا به صورت آنلاین خواهد بود و یک پشتیبان اختصاصی در اختیار خواهید داشت که به صورت هفتگی، روند پرونده را به شما گزارش خواهد داد.

مشاوره خانواده و طلاق 

همه چیز درباره درخواست طلاق خارج از کشور

زوجین خارج از کشور برای طلاق باید هرکدام به وکلای جداگانه‌ای برای انجام امور طلاق توافقی وکالت دهند. پیشنهاد ما این است که زوجین توافقات را با یک وکیل طلاق توافقی قطعی نمایند و انتخاب وکیل مختص همسر دیگر را به او محول کنند تا بر اساس شرایط همکاری، فرایند با سرعت و کیفیت مناسب‌تری پیش برود؛ یعنی مثلاً وکیل اصلی برای خانم و وکیل دوم برای آقا خواهد بود.

در این صورت هر دو وکیل با هماهنگی و ارتباط با هم امور طلاق را دنبال می‌کنند و نیازی به ارتباط زوج با وکلا برای هماهنگی با یکدیگر نیست. پس از آنکه زوجین در خصوص انتخاب وکیل به توافق رسیدند، باید از طریق سامانه میخک دو وکالت‌نامه طلاق، یکی به نام خانم و دیگری به نام آقا تنظیم کنند.

مراحل طلاق توافقی

 

 

محترم شمردن دین های رسمی

در اصل های 12 و 13 قانون اساسی آمده که دین رسمی کشور ایران اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری است. البته در این میان مذاهب دیگری مثل دین حنفی و یا شافعی هم وجود دارند که برای آن ها احترام بسیار زیادی قائل شده اند. همچنین کسانی که از این ادیان پیروی می کنند قادرند مطابق قوانین فقهی مراسمات مذهبی خود را انجام دهند.

همچنین در دادگاه ها برای احوال شخصی آن ها از قوانین دینی خودشان استفاده شده و در هر منطقه ای که پیروان دینی بیش تر باشند مقرارت محلی در حد اختیاراتی که شوراها دارند براساس این مذهب خواهند بود.

ایرانیانی هسند که از دیگر ادیان مثل مسیحیت و یا زردتشتی پیروی می کنند این افراد هم قادرند در حدود قوانمین کشور مراسم های مذهبی خود را انجام دهند. در باره طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور هم باید بدانید که اگر در مراسم های مذهبی آن ها تشریفات خاصی در این مورد وجود نداشته باشد وحقوق کشوری که در آن جا زندگی می کنند با حقوق مذهبی آن ها مغایر باشد دین حاکم در ایران قابیلت شناسایی و اجرا را خواهد داشت.

در ماده 14 قانون حمایت از خانواده هم آمده که نحوه و شرایط رسیدگی به طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور با توجه به محل اقامت و شرایط زوجین فرق خواهد داشت.

در صورتی که زن مقیم خارج بوده و زوج خواه مقیم خارج یا ایران با طلاق موافق نیست

زوجه در این حالت باید با ارسال وکالت در طلاق برای شخص وکیل طلاق در ایران، علت طلاق خود را براساس یکی از 12 مورد شروط ضمن عقد یا عسر و حرج یا داشتن حق وکالت در طلاق ارائه دهد و از این طریق درخواست طلاق یک جانبه از سوی خود را به دادگاه ایران تقدیم کند.

همین طور زوجه می تواند تقاضای طلاق خود را در محل اقامت خود داشته باشد. اما باید توجه داشته باشد که رای دادگاه خارجی زمانی در ایران معتبر بوده که براساس قوانین و تشریفات قوانین مدنی ایران صادر شده باشد.

در غیر این صورت زن باید از ابتدا درخواست طلاق از طرف زوجه را در محاکم ایران ثبت کند که در ادامه منجر به صدور حکم دوباره توسط دادگاه های ایران صورت شود. شایان توجه بوده که داشتن حکم خارجی که براساس قوانین ما نبوده و تنفیذ نشده، بسیار موثر در صدور رای طلاق در دادگاه های ایران می باشد. به عبارت دیگر رای دادگاه خارجی تنفیذ نشده به معنای یک مدرک مثبت در پیشبرد پرونده محسوب می شود اما باعث پذیرش قطعی در دادگاهای ایران نیست.

درصورتی که شوهر مقیم خارج از کشور بوده و زوجه خواه مقیم ایران یا خارج از کشور موافق طلاق نیست

همان طور که می دانید مطابق قوانین مدنی ایران، حق طلاق با مرد است. پس زوج مقیم خارج می تواند با ارسال وکالت در طلاق، دادخواست طلاق از طرف مرد را ثبت کند. اگر زوجه مقیم خارج از کشور است به دادگاه محل اقامت خود مراجعه کند و رای طلاق به درخواست خود را اخذ کند و سپس طلاق را با دادن دادخواست تنفیذ طلاق، تنفیذ کند.

شرایط و مراحل طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

اگر زوجین هر دو مقیم خارج از کشور باشند طبق ماده 6 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح، طلاق و اهلیت اشخاص در مورد همه اتباع ایران ولو اینکه مقیم خارج باشند، مجری خواهدبود.بعد از دادخواست طلاق در محاکم محل زندگی و اخذ حکم طلاق از سوی دادگاه مربوطه قادرند به یکی از مراکز اسلامی واقع در کشور محل اقامت صیغه طلاق را جاری کنند.

سپس باید این طلاق را به تایید یکی از مقامات ایرانی در آن کشور برسانند. مقامات ایرانی شامل سفارت ایران، دفتر حفاظت از منافع و یا کنسولگری ایران در آن کشور بوده و در نهایت بعد از تائید مقامات ایرانی، تائید وزارت امور خارجه هم مورد نیاز است.

وکیل طلاق توافقی برای ساکنین خارج از کشور

روش دیگری که معمولاً بعضی از اشخاص در این خصوص اتخاذ می کنندبه این صورت بوده که یکی از زوجین که خارج از کشور است می تواند با مراجعه به یکی از سفارت خانه ها و یا کنسولگری های خارج از کشور، وکالت در طلاق رسمی تنظیم کند و برای همسر یا یکی از اقوام و نزدیکان خود ارسال کرده و این شخص برای ایشان در ایران وکیل اختیار کند.

در نهایت وکیل طلاق توافقی مراحل این نوع طلاق را طی می کند و بعد از حکم عدم سازش در همه جلسات مشاوره و داوری بجای موکل شرکت کرده و صیغه طلاق را جاری کند.

محدودیت های قبل از طلاق

مهریه در طلاق توافقی خارج از کشور

با توجه به اینکه مطالبه مهریه یک دعوای مالی بوده و رسیدگی بدان در هر کشور متفاوت است پس پیشنهاد می شود که این مطالبه مهر هم توسط وکیل در ایران اقدام شود.

اگر شما هم یکی از هم میهنان مقیم خارج از کشور هستید و به خاطر عدم سازش تمایل به طلاق توافقی داشتید می توانید انجام امور مربوط به طلاق خود در خارج و یا داخل ایران را به وکلای مجرب ما بسپارید. با ما تماس بگیرید و از مشاوره وکلای ما بهره مند شوید.

توضیحات مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

1- زن مقیم خارج بوده و زوج خواه مقیم خارج یا ایران با طلاق موافق نیست

در این حالت زوجه می تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران مثلا گروه ساوا اپ و با ارائه علت طلاق مثل یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یکطرفه از طرف زوجه کند یا زن می تواند در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند ولی باید این را بداند که رای دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران معتبر بوده و تنفیذ می شود که قوانین ایران رعایت شده باشد.

در غیر این صورت با داشتن رای دادگاه خارجی که قوانین طلاق ایران رعایت نشده باید از اول دادخواست طلاق از طرف زوجه در ایران ثبت شود ولی داشتن رای دادگاه خارجی تنفیذ نشده برای اخذ طلاق در دادگاه های ایران بسیار بسیار موثر است.

2- شوهر مقیم خارج از کشور بوده و زوجه خواه مقیم ایران یا خارج از کشور موافق طلاق نیست

با توجه به این که بر طبق قانون ما برای طلاق برای ایرانیان مقیم خارج مسلمان حق طلاق با مرد است.

زوج می تواند با ارسال وکالت طلاق از کشور محل اقامت برای یکی از آشنایان یا وکلای گروه ما دادخواست طلاق از طرف مرد را ثبت کند یا اگر زوجه مقیم خارج از کشور است به دادگاه محل اقامت خود مراجعه کند و رای طلاق به درخواست خود را اخذ کند و سپس طلاق را با دادن دادخواست تنفیذ طلاق، تنفیذ کند.

دقت کنید که ماده 15 قانون حمایت خانواده اجازه داده زوج مقیم خارج با شرایطی درخواست طلاق به سفارت ایران دهد ولی در عمل این درخواست یکطرفه با مشکلاتی رو به رو است. بهترین کار ارسال وکالت طلاق به شخصی در ایران از اقوام، آشنایان یا وکلای گروه ساوا اپ می باشد.


طلاق غیابی خارج از کشور
مهریه در خارج از کشور
بخشش مهریه در خارج از کشور
تنفیذ حکم طلاق خارجی
طلاق زن ایرانی از مرد خارجی
ثبت طلاق ايراني در امريكا
طلاق سفارت ایران
طلاق شرعی در امریکا
 

3- زن و شوهر ایرانی هر دو مقیم خارج اگر قصد طلاق توافقی داشته باشند

بهترین کار اینست که هر دو به سفارت، کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در خارج از کشور مراجعه کنند – در اکثر مواقع غیر حضوری هم امکان دارد – و برای شخصی در ایران مثلا وکیل طلاق ساوا اپ وکالت در طلاق از طریق پست ارسال کنند تا وکیل از آن طریق و در اسرع وقت رای طلاق توافقی را از دادگاه اخذ و سپس در محضر طلاق ثبت رسمی کندو سپس مدارک را برای زن و شوهر متقاضی ارسال کند.

البته روش دیگری در این مورد وجود دارد و آن این که مستندا به ماده 15 قانون حمایت خانواده زوجین از کنسولگری ایران نشانی و تعیینات مراکز یا اشخاص صلاحیت دار برای اجرای صیغه طلاق را اخذ کنند و بعد از مراجعه و اخذ گواهی اجرای صیغه طلاق مجددا با درخواست کتبی ثبت طلاق به کنسولگری ایران دهند. تجربه وکیل خانواده گروه ساوا اپ بعد از سال ها انجام طلاق در ایران برای هموطنان خارج از کشور بهترین حالت آن بوده که وکالت در طلاق برای وکیل با یکی از نزدیکان یا اقوام خود در ایران ارسال کنند.

منتشر شده در 11 شهریور 1402
دسته‌ها: مقالات

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر راجع به این موضوع
مشاوران حقوقی ساوا شبانه روز در کنار شما هستند

درخواست مشاوره
شرایط تنصیف دارایی در طلاق چیست؟
مشاوره خانواده و طلاق - مشاوره طلاق
مراحل طلاق توافقی
حضانت فرزند بعد از طلاق
Generic placeholder image
پرسش:

Generic placeholder image
پاسخ: