مشتاقــــ شنیدنــــ صدایـــ شما هستیمـــ ...
در چه صورت عذر متهم برای عدم حضور در مراجع قضایی پذیرفته می شود؟ عذر موجه عدم حضور در دادگاه حقوقی به چه صورت است؟ آثار عدم حضور در دادگاه حقوقی چیست؟ متهم مکلف است در موعد مقرر حاضر شود و در صورتی که نتواند باید عذر موجه خود را اعلام کند.
در صورت عدم حضور متهم در دادگاه، وی موظف است دلایل موجه خود را اعلام کند. برخی از مهمترین مواردی که بهعنوان عذر موجه شناخته میشوند عبارتند از:
- بیماری متهم یا بیماری جدی والدین، همسر یا فرزندان که مانع از حضور او شود.
- نرسیدن یا دیر رسیدن احضاریه به شکلی که مانع از حضور شود.
- وقوع حوادث طبیعی یا اضطراری مثل بیماریهای واگیردار، سیل یا زلزله که باعث عدم امکان حضور گردد.
- فوت همسر یا یکی از اقارب تا درجه سوم از طبقه دوم.
- حبس یا توقیف متهم.
براساس قانون آیین دادرسی کیفری، حضور متهم در دادگاه در موارد ضروری الزامی است. در صورتی که متهم بدون عذر موجه در دادگاه حاضر نشود، امکان صدور حکم جلب یا دستگیری وی توسط بازپرس وجود دارد.
اگر خواهان به دلیل بیماری یا حوادث قهری قادر به حضور در دادگاه نباشد، میتواند یک لایحه دفاعیه به نماینده قانونی خود ارائه کند تا به دادگاه تحویل دهد.
مطابق ماده 305 قانون آیین دادرسی مدنی، محکومعلیه غایب میتواند به حکم غیابی اعتراض کند. در صورت عدم اقدام به واخواهی در مهلت مقرر، این اقدام تنها با دلایل موجهی نظیر فوت یکی از اعضای خانواده، بیماری، حبس یا حوادث قهری پذیرفته میشود.
مواردی که بهعنوان عذر موجه برای عدم حضور در دادگاه کیفری شناخته میشوند شامل بیماری شدید متهم یا اعضای خانواده، توقیف یا حبس، فوت اعضای نزدیک خانواده، نرسیدن احضاریه و وقوع حوادث قهری است. متهم میتواند یکبار پیش از موعد دادگاه دلایل خود را به بازپرس اطلاع دهد و در صورت تأیید، مهلت حضور تا سه روز تمدید میشود.
موسسه حقوقی ساوا اپ با تیمی از وکلای پایه یک دادگستری، آماده ارائه خدمات مشاوره و وکالت آنلاین در زمینههای مختلف حقوقی است. ما با تجربه و تخصص در حوزههای مختلف، شما را در تمامی مراحل حقوقی همراهی خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و بهرهمندی از خدمات ما، با ما تماس بگیرید.
مشاوره و وکالت حقوقی با ساوا اپ
با اعتماد به موسسه حقوقی ساوا اپ، بهترین وکلا را برای حل مشکلات حقوقی خود پیدا کنید. ما به شما کمک خواهیم کرد تا به بهترین نتیجه ممکن در پرونده خود دست یابید. با ما تماس بگیرید و اولین قدم را برای دستیابی به عدالت بردارید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر راجع به این موضوع
مشاوران حقوقی آنلاین و رایگان
ساوا شبانه روز در کنار شما هستند
پرسش: