مشاوره رایگان22522540 -021

مشتاقــــ شنیدنــــ صدایـــ شما هستیمـــ ...

خدمات ساوا را می توانید از این قسمت انتخاب کنید. بخاطر داشته باشید که با انتخاب هر کدام از گزینه های بالا، ما تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات شما انجام خواهیم داد.

بانک قوانین

دیکشنری حقوقی

ترمینولوژی حقوقی

وکیل انحصار وراثت

بین این دو جمله كه در صورتی كه یکی از وراث حاضر به انحصار وراثت نباشد و در صورتی كه یکی از وراث راضی به فروش نباشد تفاوت قائل شویم با این توضیح كه اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود و محدود کار آسانی است...

image

وکیل انحصار وراثت کیست؟ بعد از اینكه فردی فوت می کند، اموال و دارایی هایی از او به جا می ماند، این اموال به وراث متوفی تعلق دارد كه با انجام مراحلی به وراث واگذار می شود. به مرحله ای كه اموال و دارایی ها مشخص و وراث شناسایی می شوند، انحصار وراثت می گویند. فرایند انحصار وراثت امکان دارد در یک جمله، آسان به نظر برسد اما برای انجام آن، باید مراحلی طی شود. با وکالت دادن به وکیل دادگستری، کارهای مربوط به دریافت گواهی انحصار ورثه انجام و وراث مشخص خواهند شد. در مواقعی كه وراث متوفی توانایی و یا قصد شرکت در مراحل اجرایی اعم از اداری و قضایی و مالی مربوط به گرفتن گواهی انحصار وراثت را ندارد بهترین راه دادن اختیار انجام کارها به وکیل انحصار وراثت است.

 

دریافت سهام عدالت متوفیان توسط وراث

وکیل به نیابت از وراث متوفی کار های مربوط به مراحل اجرا و دریافت گواهی انحصار وراثت را انجام می دهد. این كه چگونه یک وکیل را برای انجام مراحل و دریافت گواهی انحصار وراثت انتخاب کنید فقط کافی است با ما تماس بگیرید.

برای ثبت درخواست خود جهت وکالت توسط وکیل پایه یک دادگستری با ساوا اپ در ارتباط باشید، ساوا اپ با ارائه خدمات وکالت و امکان ثبت درخواست وکیل توسط شما به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین در تلاش است جهت برنده شدن شما در دعاوی مختلف با سرعت بالا قدم بردارد.

آیا انحصار وراثت اجباری است؟

ارث، مالی است كه بعد از مرگ هر فرد به بازماندگان او منتقل می شود، برای تقسیم صحیح و قانونی این اموال می توان از وکیل حرفه ای در ارث و انحصار وراثت کمک گرفت. هرگاه شخصی كه فوت کرده و مالی برای تقسیم نداشته باشد و یا یکی از وراث نیاز به این نداشته باشد كه به ادارات دولتی و غیر دولتی، خود را برای موضوعی ورثه و متوفی معرفی کند، پس الزام و اجباری و حتی نیازی برای داشتن انحصار وراثت نیست. در صورتی كه متوفی مالی ندارد و صرفاً نیازمند ارائه برگه مذکور به ارگان و اداره ای می باشید انحصار وراثت محدود کفایت می کند و اما در صورتی كه مالی از متوفی باقی مانده است داشتن گواهی انحصار ورثه نامحدود الزامی است. به دیگر سخن فروش ملک بدون انحصار وراثت امکان پذیر نیست؛ پس تقسیم ارث بدون انحصار وراثت قانونی میسر نیست. خواه مال متوفی ملک، سهام و یا وجه نقد در بانک و خودرو باشد.

گواهی انحصار وراثت برای سهام عدالت چگونه است؟

همان طور كه گفته شد در صورتی كه متوفای زن و مرد دارای مالی باشد مثل سهام، برای تقسیم، فروش و یا گرفتن سود، بایستی گواهی انحصار وراثت اخذ شود. تقسیم سهام عدالت متوفی بین وراث هم از این موضوع استثناء نیست. ولی در صورتی كه متوفی مالی ندارد و وراث بخواهند برای حقوق او اقدام کنند تحصار وراثت محدود کافی است.

گواهی انحصار وراثت را از کجا بگیریم؟

در ابتدا ورثه و یا هر ذی شخصاً یا توسط وکیل دادگستری بایستی با مدارک لازم انحصار وراثت به دفتر خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت درخواست مراجعه کند. لازم است بدانیم عدم همکاری وراث در انحصار وراثت، عدم رضایت یکی از وراث، عدم حضور یکی از ورثه، نبودن یکی از وراث و یا اختلاف بین ورثه هیچکدام مانعی برای صدور و دادخواست انحصار وراثت نیست.

نکته مهم: در صورتی كه وکالت رسمی از یکی وراث دارید نمی توانید بدون وکیل دادگستری صاحب پروانه وکالت مجاز اقدام به اخذ انحصار ورثه کنید اما با وکالتی كه دارید در صورتی كه حدود اختیارات کامل باشد میتوتنید به اداره مالیات، شهرداری و... مراجعه کنید.

نگران نباشید. حتی در صورتی كه گواهی فوت و یا شناسنامه متوفی را هم نداشته باشید به صرف ارائه مدارک شناسایی یکی از ورثه و حضور او و اعطای وکالت به ما کل مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت توسط وکیل دادگستری مجرب انجام خواهد شد و مدارک ناقص تماماً استعلام خواهد شد. پس مفقود شدن گواهی یا نداشتن شناسنامه وراث و یا عدم همکاری یک یا سایر ورثه اهمیتی ندارد.

آیا برای گرفتن انحصار وراثت حتماً باید وکیل داشت؟

قطعاً خیر. اختیار وکیل دادگستری کاملاً موضوعی اختیاری است و اجبار و الزامی وجود ندارد. یک موقع است شخصی بخواهد کارها توسط وکیل انجام شود و یا این كه وقت لازم و تخصص کافی نداشته باشد؛ پس ترجیح می دهد كه با پرداخت هزینه، وکالت به وکیل پایه یک دادگستری بدهد. پرسیده می شود كه آیا باید وکالت کاری به وکیل بدهیم؟

ابتدا هر کدام از وراث كه میخواهد وکالت بدهد بایستی در سامانه ثنا ثبت نام کند با این کار اولا از روند و موضوع پرونده های خود در دادگاه ها له یا علیه مطلع می شود و ثانیا به جای ابلاغ کاغذی دادگاه از طریق سامانه برای او ابلاغ میفرستد و ثالثا وکالت به وکیل و قرارداد با او هم به صورت الکترونیکی خواهد بود.

نگران نباشید ما شما را به سهولت راهنمایی می کنیم. توجه داشته باشید نیاز به حضور همه ورثه نیست همجنین لازم نیست همه وراث در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند. و یا نیاز نیست كه همه وکالت به یک نفر بدهند و همینطور نیاز نیست كه همه به وکیل دادگستذی وکالت بدهند

از آنجا وکالت های دادگستری میبایستی از طریق سامانه ثنا و به صورت الکترونیکی است این امکان عالی به وجود آمده است كه شهر دیگر و به حتی بدون مراجعه موکل هم وکالت در موضوع مورد نظر مثل گرفتن انحصار وراثت داده شود.

آیا نیاز به اعطای وکالت از سوی همه ورثه است؟

وکلای دادگستری وکالت نامه های مربوط به خود را دارند و نیاز به مراجعه به دفتر اسناد رسمی برای دادن وکالت نیست. بعضا از ما سوال می شود كه باید وکالت کاری به شما در محضر بدهیم كه همانطور كه توضیح داده شد نیازی نیست. اما درباره سؤال دوم لازم به ذکر است كه در صورتی كه فقط یک نفر از ورثه یا ذی نفع اقدام برای اخذ گواهی و اعطای وکالت به وکیل کند، کافی است. گواهی كه شورای حل اختلاف در نهایت صادر می کند برای همه ورثه مفید خواهد بود.

مدت زمان انحصار وراثت چقدر است؟

وکیل انحصار وراثت توضیح می دهد كه این كه انحصار وراثت چقدر زمان می برد، بستگی به این دارد كه گواهی محدود و یا نامحدود تقاضا شده باشد. در صورتی كه شخصی فوت شده و مالی بالای ارزش ۵۰ میلیون تومان داشته باشد، می بایستی دادخواست انحصار وراثت نامحدود در دفتر خدمات الکترونیک قضایی داد. یکی از مراحل این درخواست، یک نوبت انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار است. از طرفی در صورتی كه مدارک ناقص باشد استعلام از اداره ثبت احوال هم لازم است.

مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت چقدر است؟

این درخواست مقید به زمان خاصی نیست و کاملاً اختیاری است كه چه زمانی بخواهید اقدام کنید. اما باید ظرف یکسال از زمان فوت اطهارنامه مالیات بر ارث ثبت کنید حتی در صورتی كه برای پرداخت آن مراجعه به اداره دارایی نکنید.

آیا لیست اموال متوفی در انحصار وراثت مشخص می شود؟

مطلب بسیار مهم این است كه تقسیم اموال با گرفتن انحصار وراثت کاملاً متفاوت است. در این جا به صورت مختصر مطالب مرتبط دیگر با این موضوع درباره انحصار وراثت و مراحل قانونی بعد از فوت و مراحل گام به گام انحصار وراثت توضیح داده شده است.

جواب مختصر این است كه شورای حل اختلاف در برگه انحصار وراثت فقط مشخص می کند كه وراث قانونی متوفی چه کسانی می باشند و میزان سهم آن ها چقدر است و ابداً اشاره ای به اموال باقی مانده نمی کند. خوب امکان دارد كه سوال شود پس چه زمانی اموال مشخص می شود؟ جواب این است كه در زمان دادن اظهارنامه مالیاتی لیست اموال به آن اداره اعلام می شود حتی در صورتی كه اطلاعات دقیق نداشته باشید توسط اداره مالیات استعلام می شود. دادن اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۱ به صورت الکترونیکی توسز یکی از وراث انجام می شود.

مالیات بر ارث چه زمانی باید پرداخت شود؟

درباره مالیات انحصار وراثت یا همان مالیات بر ارث پرسش های زیادی وجود دارد. در ابتدا خوب است بدانیم كه باید یکی یا همه ورثه اظهارنامه مالیاتی تقدیم اداره مالیات و دارایی کنند و لیست اموال متوفی را اعلام کنند. در صورتی كه متوفی قبل از سال ۱۳۹۵ فوت کرده باشد، یکی از مدارک لازم برای درخواست حصر ورثه داشتن گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی است و این به معنای پرداخت مالیات نیست. بلكه فقط برای درخواست انحصار وراثت متوفیان قبل از سال ۹۵ و دادن اظهارنامه مالیات بر ارث کافی است و نه پرداخت مالیات؛ اما برای فوت شدگان بعد از تاریخ مذکور، اولاً جریمه دیرکرد وجود ندارد، ثانیاً مدت زمان پرداخت مالیات هم وجود ندارد، پس چه زمانی باید مالیات پرداخت کرد؟ وقتی بخواهید مال موروثی را بفروشید یا پول را از بانک خارج کنید. ولی در صورتی كه ظرف مدت یک سال از زمان فوت متوفی اظهارنامه مالیات بر ارث را ثبت کنید مشمول بعضی معافیت های مالیاتی می شوید.

اگر یکی از وراث حاضر به فروش نباشد؟

بین این دو جمله كه در صورتی كه یکی از وراث حاضر به انحصار وراثت نباشد و در صورتی كه یکی از وراث راضی به فروش نباشد تفاوت قائل شویم با این توضیح كه اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود و محدود کار آسانی است و همکاری نکردن سایر وراث خللی به آن وارد نمی کند چرا كه هویت وراث همگی قابل استعلام از مرجع ذی صلاحند. اما بعد از انحصار ورثه در صورتی كه یکی از وراث حاضر به فروش ملک موروثی نباشد باید با توجه به هر پرونده و اینكه چه کسی در ملک تصرف دارد بهترین راه حل را انتخاب کرد مثل خلع ید مشاعی درخواست افراز تقسیم تركه و …

ساوا اپ، بهترین وکیل حقوقی - بهترین وکیل کیفری را در اختیار دارد و آماده همکاری با شما و قبول پرونده های شما خواهد بود، درخواست خود را ثبت کنید تا به بهترین شکل، از طریق کارشناسان جزئیات بیشتر را دریافت کنید.

منتشر شده در 08 مرداد 1402
دسته‌ها: لندینگ پیج

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر راجع به این موضوع
مشاوران حقوقی آنلاین و رایگان ساوا شبانه روز در کنار شما هستند

مشاوره حقوقی آنلاین درخواست وکیل رایگان
Generic placeholder image
پرسش:

Generic placeholder image
پاسخ: