مشاوره رایگان22522540 -021

مشتاقــــ شنیدنــــ صدایـــ شما هستیمـــ ...

خدمات ساوا را می توانید از این قسمت انتخاب کنید. بخاطر داشته باشید که با انتخاب هر کدام از گزینه های بالا، ما تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات شما انجام خواهیم داد.

بانک قوانین

دیکشنری حقوقی

ترمینولوژی حقوقی

تداوم محاکمه افشاگر به جای مفسد اقتصادی

 روزنامه توسعه ایرانی نوشت: نه اصل ۸۶ قانون اساسی و نه طرح «حمایت از گزارشگران فساد» که همین چندی پیش به تصویب مجلس رسید؛ هیچ کدام مانع نشد که قرار تعقیب احمد علیرضابیگی، نماینده افشاگر ماجرایی که ...

image

 روزنامه توسعه ایرانی نوشت: نه اصل ۸۶ قانون اساسی و نه طرح «حمایت از گزارشگران فساد» که همین چندی پیش به تصویب مجلس رسید؛ هیچ کدام مانع نشد که قرار تعقیب احمد علیرضابیگی، نماینده افشاگر ماجرایی که این روزها «شاسی‌بلند‌گیت» نام گرفته، صادر نشود. هر چند اظهارات این نماینده پس از برگزاری جلسه دادگاه نشان می‌دهد که  شاکی در دادگاه حضور نیافت و عملا جلسه رسمیتی پیدا نکرد و به قرار دیگری موکول شد، اما به نظر نمی رسد این پرونده بسته شده باشد.

ماجرا این قرار تعقیب اما از آنجا شروع شد که احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در جریان منتفی شدن استیضاح وزیر سابق صمت، فاطمی‌امین، افشا کرد که «۷۰ تا ۷۵ خودروی شاسی بلند بین نمایندگان توزیع شده است»؛ خودروهایی که زمینه بازپس‌گیری طرح استیضاح را فراهم کرد. حتی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی هم ماجرا را تکذیب کرد و آن را هجمه جدید به دولت و مجلس خواند، اما طولی نکشید که بازرس ویژه رئیس دولت موضوع را تایید کردند. گرچه در پی آن این مسئول اظهارات خود را تکذیب کرد.

با این حال نه تنها انقلابیون مجلس، این افشاگری را برنتابیده و تصمیم به بایکوت و قطع میکروفون علیرضابیگی هنگام نطق گرفتند که نخستین جلسه دادگاهی این نماینده‌ افشاگر هم برگزار شد.

البته این نخستین بار نیست که جلسه محاکمه «افشاگر» به جای «متهم به فساد» برگزار می‌شود. پیشتر هم از حلقه نمایندگان مجلس، جماعتی بابت نطق‌های پیش از دستورشان دادگاهی و حتی محکوم شده بودند. به هر حال همین افشاگری و حاشیه‌های فراوانش باعث شد تا او از صف رانده و حتی روز یکشنبه هفته جاری اجازه نطق برای دفاع از خود را هم پیدا نکند.

علیرضا‌بیگی در این باره گفت: «میکروفون من بسته شده و اجازه نطق به من داده نشد. در این شرایط انتظار داریم که مجلس و هیات رئیسه در دفاع از حقوق نماینده ملت ایران ورود پیدا کند».

او افزود: «بر‌اساس ماده ۷۵ آیین‌نامه داخلی مجلس وقتی موضوعاتی علیه هر فردی در مجلس بیان می‌شود آن فرد اجازه دارد که در دفاع از خود صحبت کند، اما این اجازه به من داده نمی‌شود. تاکنون دو بار درخواست تذکر ماده ۷۵ داشتم، اما با آن مخالفت شد و این موضوع نشان می‌دهد که یک قدرت واحده‌ای بنا دارد مانع ایفای نقش نمایندگی ملت ایران در مجلس شورای اسلامی شود».

اما آیا قدرت واحده‌ای در کار است که اجازه ایفای نقش نمایندگی ملت ایران در مجلس شورای اسلامی را از این معدود نمایندگانی که دل به دریا زده و از صف جدا می‌شوند، می‌گیرد؟ آیا قانون حامی آنها نیست و اساسا در نقش نمایندگی امکانی برای نور تاباندن به بخش‌های تاریک و پشت پرده معادلات سیاسی و اقتصادی وجود ندارند؟

هر چند در سخن، ایده مبارزه علیه فساد یکی از شعارهای اصلی بسیاری از مسئولان کشور است، اما به اعتقاد گروهی از صاحبنظران امکان عملیاتی شدن این مقابله در صورتی مهیا و مصونیت شخص افشاگر در حالی تضمین می‌شود که پَر این افشاگری‌ها، مسئولان بلند‌پایه را نگیرد و زیر سوال نبرده و خوراک خبری برای رسانه‌های این‌وری و آن‌وری فراهم نکند!

منتشر شده در 10 خرداد 1402
دسته‌ها: اخبار
برچسب‌ها: اخبار

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر راجع به این موضوع
مشاوران حقوقی آنلاین و رایگان ساوا شبانه روز در کنار شما هستند

مشاوره حقوقی آنلاین درخواست وکیل رایگان
Generic placeholder image
پرسش:

Generic placeholder image
پاسخ: